RAPID TRANSFORMATIONAL THERAPY

Hipnotična moč samozavesti

RTT    Urša Trebušak

En dosežen cilj vas lahko preobrazi

Če se doseganja svojih ciljev lotite na pravi način, vas lahko potegne v spiralo uspeha!

Držati se morate le enega samega vodila in od tega nikoli odstopiti.

In to pravilo je preprosto. Vsak dan morate naresti en korak v smeri tega cilja. Lahko je le malenkost, ali pa nekaj velikega, a narediti ga morate čisto vsak dan.

To je zagotovilo, da boste slej ko prej opazili rezultate. In to vas bo navdalo s ponosom in samozavestjo. Ko bo vaš notranji občutek lastne vrednosti naraščal, bodo naraščale tudi vaše sposobnosti in motivacija, da dosežete še več. Saj boste zdaj dnevno sami sebi dokaz, da zmorete. In zagotavljam vam, da se boste nekega dne pogledali v ogledalo in vedeli, da ste si všeč in ste upravičeno ponosni. Predvsem pa vas bo z občutkom vrednosti navdajalo vsakodnevno delovanje. Vsak dan si boste ob koncu dneva lahko rekli: ” Tudi danes sem se držal svoje odločitve!”

To na veliko pomembnejši ravni pomeni, da boste spoštovali obljube, ki jih dajete sami sebi. In s tem si izkažete največje spoštovanje. In tu se spirala uspeha lahko začne vrteti resnično hitro. Dvig samospoštovanja se namreč odrazi prav na vseh nivojih življenja. V odnosih s sodelavci, z domačimi, pri večji skrbi zase - vsega tega ste namreč vrefni. kajne? In ko se ta občutek zares zasidra, se to pozna povsod.

Noben cilj ni premajhen ali preveč banalen, da ne bi mogel sprožiti tega čudovitega plazu! Lahko gre za vztrajanje pri športnem režimu, ali pa pisanju poezije. Zvestoba in predanost sebi se bo prelila še na druga področja življenja. Je pa seveda najprej nujno vzpostaviti navado uspeha – in vsak dan storiti nekaj v zvezi s svojim ciljem.

 

Pri doseganju uspehov resnično ni bližnjic. Potrebna je vztrajnost in predanost In če nekje iz svojih globin potegnete dovolj trme in energije, da vas odnese preko težkih in napornih trenutkov, boste prišli dlje kot večina. Le nikakor ne smete dopustiti, da pride dan, ko ne storite prav ničesar. Nova navada se lahko po nekaj dneh, ko si privoščite “pavzo” sesuje. Z navadami, se zdi, je pač tako. Stare navade so silno trdožive, nove pa krhke kot steklo.