RAPID TRANSFORMATIONAL THERAPY

Hipnotična moč samozavesti

RTT    Urša Trebušak

Moje leto z vami

Leto dni. Kakšen dan gor ali dol. A v tem letu dni se je marsikaj zgodilo. Moj mož mi že ves teden prigovarja: “Napiši kako je bilo. Povej. S tem morda komu dodaš še tisti zadnji “push” da naredi to, kar si je zadal. Malo poguma in vspodbude.”

Pa naj bo. Tako ali tako je zunaj deževen dan, hčerka spi, sama pa imam nekaj minut časa.

Pred dobrim letom dni sem bila na porodniškem dopustu. Dan se je vrtel nekako takole: Lilija, počivanje, Lilija, počivanje….in vsem branje ter poslušanje predavanj in izobraževanje. Takrat sem bila skoraj že odločena, da se v novinarski poklic, ki me je čakal, ne bom vrnila. Nikakor se ne bi izšlo, oba bi bila ves dan od doma, hčerka pa bi bila več kot 10 ur torej v vrtcu ali pri babicah. To pač ne gre. Niti si tega nisva želela. In že nekaj časa me je vleklo drugam, v več “akcije”. Takšne, s katero bi lahko naredila večje spremembe. In RTT – Rapid transformation therapy – je bila izjemna priložnost za mojo nadaljno pot. Pomagala je meni,d a sem se otresla občutke “nisem dovolj dobra!” in zdaj pri tem pomagam še drugim.

 

Potem pa je prišal epidemija. Nekaj povsem novega za vse nas. Bili smo doma. Res doma, nekaj metrov od doma, v gozdu na sprehodu in to je bilo to. Koliko časa bo tako ni vedel nihče. Niti kaj bo prineslo leto, ki je bilo pred nami. No zdaj vemo, da je za nami eno najbolj zahtevnih let. A sem si vseeno rekla: dajmo! In zdraven sem si potiho mislila še: “Komaj čakam!”

25.5.2020 sva z Gregorjem ustvarila mojo facebook stran, začela sem z on-line terapijami, da sem vadila in se učila. Lilija je rasla, čas epidemije se je daljšal, sama pa sem vse bolj verjela v to, da je moja nova pot prava pot. Da ne bo enostavno, da se “odpovedujem” redni službi, redni plači, sigurnosti v času, ko nič ni gotovo je bil pomislek mnogih, ki sem jim povedala, kako razmišljam in kaj nameravam storiti. Ne pa Gregorja. Ta je ves čas verjel vame. In vedno dejal: “Če misliš da je to to, potem je to to. Bomo že. Če ne boš poiskusila ne boš vedela. In se boš ves čas spraševala, kaj pa če bi. Zato daj.”

In sem. Leto dni je torej od začetkov, ki ste jih vi videli na “spletu”. Koliko noči sem urejala novo spletno stran ursatrebusak.com niti ne pomnim več. Vem samo, da sem že trikrat končala, pa se odločila da začnem znova, na drugačni strani.

 
Ne spomnim se več, koliko knjig, ur predavanj in strani zapiskov je bilo preden sem sprejela prvo uradno stranko in ji izstavila račun. Vem pa, kako me je potem 21 dni skrbelo, kakšni bodo učinki, kako se bo poznala sprememba, kako bo zadovoljna. In danes, mesece kasneje in po terapijah z več kot 100 izjemnimi ljudmi, se je ta občutek spremenil v gotovost: Vem, da deluje! Hkrati pa ves čas zaupanje, da jim je delo, ki so ga opravili skupaj z mano med RTT pomagalo zaživeti bolj samozavestno, prepričano vase, v lastno vrednost in sposobnost. In moram reči, da se že ob tem pisanju malo nasmehnem. Ker ko mi pošljejo odgovore, kako je, kaj se je spremenilo in kako veseli so…sem res iskreno vesela. In si rečem: “Bravo, zaslužite si!”
 
Delo, ki ga opravljam zdaj je drugačno kot delo, ki sem ga kot novinarka opravljala 15 let. Zdaj sem “ na trgu” sredi epidemije. Odgovorna zase in svoje delo, a hkrati tudi svobodna. Velika prednost je, da sta hipnoza v živo in preko zoom-a in rezultat enaka, zato sem lažje prilagajala delo omejitvam epidemije. Zanimivo pa je, da strahu ali me bo našlo dovolj ljudi, ki bodo mojo pomoč potrebovali in v meni prepoznali pravo osebo, pravzaprav sploh ni bilo, le velika mera zaupanja in notranja gotovost, da sem na pravi poti.
 
Ob študiju, knjigah, zapiskih, predavanjih, kar je seveda osnova, sem torej postavila spletno stran, facebook in istagram stran, kjer mi sledite – in za to vam iskrena hvala! Vaše zaupanje, komentarji, všečki in vsa poslana sporočila, mi dajejo zalet in navdušenje, ki ga čutim prav vsak dan ob svojem novem poslanstvu. Tako na kratko opišem svoje leto: zbujam se vesela, komaj čakam, da stopim v psiarno, da vidim nov obraz pred sabo in da začutim tisti izjmeni otipljiv občutek olajšanja, ki ga človek doživi med RTT.
 
A morda moje leto najbolje opišejo stavki ljudi, ki so se spustili v globine svoje podzavesti, očistili stare vzorce in zaživeli na novo:

"Zdaj spontano ogovarjam ljudi, ki jih prej ne bi/.../ vsa komunikacija ne glede na sogovornika ali skupino je postala tako enostavna in sproščena."

"Življenje se mi je drastično spremenilo na boljše."

"Za mano je res nevrjetna preobrazba. Ne morem opisat občutka hvaležnosti in navdušenosti. Predvsem pri odnosu s sinom vidim zelo veliko razliko. Dejansko čutim, da me je ponovno vzljubil in občutki ob tem so res neopisni."

"Ne zanima me več kaj si ljudje mislijo o meni, postala sem bolj samozavestna."

In ob koncu: zdaj je moj dan še vedno bolj kot ne povezan z Lillijo in Gregorjem. Zaradi moje odločitve pred letom dni smo skupaj več kot bi lahko bili. In ta naš skupni čas je tisto, kar je bilo glavno vodilo pri moji odločitvi. In odločila sem se prav.

Zato: sledite svojim željam in zaupajte svojim sanjam. Upajte si. Tega ste brezdvoma in popolnoma vredni!