RAPID TRANSFORMATIONAL THERAPY

Hipnotična moč samozavesti

RTT    Urša Trebušak

HIPNOZA IN RTT

Rapid transformational therapy je ustvarila Marisa Peer – večkrat nagrajena britanska terapevtka .

“Najpomembnejše besede, ki jih boste slišali v življenju, so besede, ki jih govorite sami sebi.”

RTT deluje s pomočjo hipnoze na naše podzavestne vzorce. V tem je njegova izjemna moč. V stanju hipnoze namreč uspemo prodreti do trenutka, ko je nastal nek vzorec razmišljanja ali vedenja, ki bi sicer ostal zakopan globoko v podzavesti. 

Velika večina naših vzorcev in prepričanj je nastala v prvih sedmih letih življenja. Pa naj gre za naš odnos do denarja, sposobnost ustvariti in ohraniti zdrave odnose, ali pa občutek vrednosti in samozavesti. Če se je nekje, nekoč, nekako v prvih letih življenja nekaj zgodilo, kar nam je kot otrokom dalo občutek, da naše potrebe niso zadovoljene, da nas ne cenijo, ne razumejo, ne vidijo, je to globoko vplivalo na naš pogled na svet. In prepričanja, ki smo jih ustvarili takratm vplivajo na naše vedenje še 20, 30, 40 ali 80 let pozneje.

RTT omogoča, da zdaj kot odrasil razumemo in presežemo prepričanja, ki smo jih o sebi in svetu ustvarili kot otroci.  Ni potrebno, da pri 40ih letih zardimo in zajecljamo pred sodelavci, ker smo kot otroci sklenili, da se ne moremo postaviti zase. Ni potrebno, da sabotiramo vsak svoj poskus preboja z odlašanjem, ker se še vedno bojimo zavrnitve. 

Prepričanja, ki jih imamo, oblikujejo vse v našem življenju. Tako pomembna so. A ker delujejo večinoma na ravni podzavesti, je to nivo, kjer jih lahko spreminjamo. 

MEDNARODNO PRIZNANA IN VEČKRAT NAGRAJENA METODAMARISSE PEER

RTT – Rapid transformational therapy zaradi njenih izjemnih učinkov podpira množica priznanih mednarodnih organov. Med njimi izstopajo:  Britanski in Mednarodni svet psihoterapevtov, Britanski register hipnoterapevtov, Britanski register izvajalcev komplementarne in naravne medicine, Ameriški odbor za hipnoterapijo.
Marisa Peer je v svoji revolucionarni tehniki RTT združila elemente Nevrolingvističnega programiranja, kognitivno – vedenjske terapije, psihoterapije in hipnoze. Prav zaradi teh elementov je moč z RTT do spremembe priti bliskovito in niso potrebni meseci ali leta terapije in počasnega odkrivanja in preseganja težav, ki v veliki meri izhajajo še iz otroštva. Podzavest v stanju hipnoze osebo sama popelje do ključnih trenutkov, ko so prepričanja in vzorci nastali in z edinstvenim pristopom Marise Peer, jih je moč preseči hitro in učinkovito v eni sami seansi RTT.

MOČ RTT

  • Hipnoza ti odpre vrata do nezavednega dela tvojega uma

  • V stanju hipnoze odkriješ jedro, vzrok, srž vsakršne težave

  • Ko razumeš vzrok, lahko preobraziš prepričanje: nisem dovolj dober, ne zmorem, drugačen sem od drugih, ni mi dosegljivo …

  • Na novo programiraj svoj um, da bo verjel: sem vreden uspeha, zmorem, obvladam, imam odlične sposobnosti spoprijemanja

  • Doseži svoje cilje s pomočjo svojega izjemnega uma

POGOSTA VPRAŠANJA 

Pri hipnozi, ki jo doživiš med RTT, imaš popolnoma ves čas ves nadzor v svojih rokah. V vsakem trenutku lahko prekineš RTT, če tako želiš. Ves čas se tudi pogovarjaš z mano in nisi prepustil nadzora. Ne gre za hipnozo, ki jo morda poznaš iz TV šovov ali filmov, kjer se zdi, da je človek kot lutka v rokah hipnotizerja. Pri RTT ves čas sodelujeva in komunicirava.

 

Ves čas se popolnoma zavedaš vsega, kar doživljaš in slišiš. Tvoje zavedanje je dejansko še poglobljeno. Hipnoza pri RTT namreč povzroči, da začasno odmisliš svojo okolico, zunanje dogajanje in stres vsakdana in se popolnoma osredotočiš na svoje notranje doživljanje.

 

Nikakor. Vse sugestije so v resnici avtosugestije. Kar pomeni, da karkoli slišiš, deluje nate le, če to tudi sprejmeš. Tvoj um bi zavrnil karkoli, s čimer se sam ne strinjaš ali česar si ne želiš. Med RTT izkoristiva naravno sposobnost tvojega uma, da zate ustvarja vse, kar misli, da si ti želiš. Značilnost RTT so jasna, nedvoumna in navdušujoča navodila tvoji podzavesti, ki te bodo napolnila z močjo, energijo in pričakovanjem čudovite spremembe.

 

Značilno za RTT je, da deluje hitro. Kar pomeni, da ti o vzrokih svojih težav ni treba razglabljati in se pogovarjati teden za tednom, mesece in leta. Do jedra težave prideš že v prvi RTT preobrazbi, saj tvoja podzavest skriva vse odgovore, ki jih potrebuješ, da doživiš preboj. V nekaterih primerih  – kadar gre za več zelo različnih težav, ali pa oseba potrebuje več podpore – sta potrebni dve ali tri seanse. Da bi se v tvoj podzavestni um zasidral pozitiven in nov način razmišljanja, pa je nujno poslušanje posnetka z individualno hipnozo vsak dan naslednjih 21 dni.